איך משתמשים בו? ומה ההבדל בינו לבין דיגיטל פלאנר?
נתחיל בזה שיומן דיגיטלי מעוצב ודיגיטל פלאנר, הם אותו הדבר במקרה שלנו.
כדי להמחיש את ההסברים, צרפנו קישור להורדת יומן דיגיטלי חינם בעברית.
וכעת להסבר- זוכרים את ׳יומן השנה׳ שמופיע תמיד בסוף אוגוסט בחנויות מכשירי כתיבה וספרים? זה שמחולק לפי שבועות או לפי ימים? אז יומן מעוצב זה אותו יומן השנה בדיוק, רק שאינו פיזי אלא דיגטלי. במקום לכתוב עם עט את כל הסידורים, המשימות, האירועים האישיים, ימי הולדת ועוד, ניתן לכתוב זאת על גבי אייפד או טאבלט בעזרת עט דיגיטלי.
רגע, ומה זה דיגיטל פלאנר או פלנר? יש ניחוש? נכון. דיגיטל פלאנר זה יומן דיגיטלי מעוצב שעליו הסברנו כרגע. אגב, ניתן לקרוא לזה יומן דיגיטלי. לא חובה להוסיף את ה׳מעוצב׳.
לסיכום, במקום להסתובב בתיק עם ׳יומן שנה׳ עבה או מגושם, ניתן בעצם להשתמש באותו היומן באייפד או טאבלט עם עט דיגיטלי.
העניין הוא שלשימוש ביומן דיגיטלי על גבי אייפד או טאבל יש אינסוף של יתרונות מאוד משמעותיים:
- קישור לתזכורות- בניגוד ליומן מודפס, יומן דיגיטלי יכול להיות מקושר ללוח השנה של גוגל או אפל, כך שברגע שיש אירוע מסוים שחשוב לכם לקבל התראה לגביו, אפשר יש לעשות זאת.
- גיבוי- כל מה שנכתב ביומן הדיגיטלי שלכם מגובה באופן אוטומטי בענן שתוכלו לבחור, גוגל או אפל או דרופבוקס, אתם תבחרו. יש מספר אופציות
- יצירתיות- הוא אמנם מופיע פה במקום השלישי אבל בעינינו הוא לא פחות חשוב ביתרונות טכנולוגיים אחרים. העט הדיגיטלית מאפשרת לנו לכתוב, לצבוע, לצייר, למרקר, למחוק, להחליף צבע, להחזיר ממחיקה ועוד אינסוף של אפשרויות, אשר בכתיבה על נייר נמנעות מאיתנו או הרבה יותר מסובכות ומורכבות.
- אינטראקטיביות- כמו שביומן השנה הקלאסי המודפס יש לנו סימניה שבעזרתה אנחנו מוצאים את המקום האחרון שהיינו בו, או שאם אנו מחפשים משהו ספציפי מהחודש שעבר אז מדפדפים בין הדפים עד שמוצאים, אז ביומן דיגיטלי יש אפשרות ללחוץ עד שם החודש או השבוע או היום הרצוי, והוא ישר יופיע לנגד עיניינו. כמובן שניתן גם לדפדף באופן וירטואלי, אבל הקישורים האינטראקטיבים מקצרים זאת בצורה משמעותית.
- חיסכון משמעותי בניירת- כן זה אולי נשמע שולי ופחות משמעותי לחלקנו, אך חשוב לזכור שחיסכון בנייר מסייע לשמירה על כדור הארץ.
אז איך זה עובד בדיוק?
בגדול ובפשטות, ׳יומן השנה׳ הקלאסי, יופיע לרוב על גבי קובץ PDF אינטראקטיבי. הוא מחקה את המראה והתחושה של ׳יומן שנה׳ קלאסי מודפס, אבל עם הקסם של הכלים הדיגיטליים.
את הקובץ מתקינים על גבי אפליקציה יעודית לכך, המוכרות והגדולות שבהן: Goodnotes או Notability
והן אלה שמאפשרות להרבה מהקסם הדיגיטלי להתרחש: שימוש בקישורים אינטראקטיביים בין התימים השונים ביומן, שימוש באינסוף קישוטים, שימוש במדבקות דיגטליות (כן זה עולם עצום ויצירתי בפני עצמו), גיבוי הענן ועוד.
רוב היומנים הדיגיטליים מגיעים עם מדריכים למשתמש שיעזרו לנו לנווט בין הפריסות השונות והקישורים.
לסיכום:
בעוד שיומן שנה קלאסי מנייר מחזיק בו קסם נוסטלגי מסוים, יומן דיגיטלי / פלאנר דיגיטלי מציע אלטרנטיבה רבת עוצמה ורב-תכליתית, עם גמישות, יכולות חיפוש ואופי ידידותי לסביבה. יומן דיגיטלי הוא כלי שמתאים באופן מושלם לא.נשים שאוהבים ומתחברים לחדשנות, סדר וארגון, יעילות ויצירתיות.
נו, אז מה אתם אומרים? שנעשה את הקפיצה לדבר הבא?
כדי להקל עליכם בתהליך ולהפיג חששות, במידה ויש, צרפנו יומן דיגיטלי חינם לשימושכם.
הוא די בסיסי ויש להזין את התאריכים באופן אישי, אך הוא יאפשר לכם להבין, לטעום ובעיקר להתנסות בחוויית השימוש ביומן דיגיטלי מעוצב.
נשמח מאוד לשמוע על אופי החווייה שלכם.
שיהיה בהצלחה! צוות עיצובי הפיל השמח 🙂